Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /web/htdocs4/profiobkladaccz/home/www/jsemobkladac/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /web/htdocs4/profiobkladaccz/home/www/jsemobkladac/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /web/htdocs4/profiobkladaccz/home/www/jsemobkladac/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
 Nové tendence ve světě keramických obkladů – Profi Obkladač – Propojujeme obkladače s klienty
Profi Obkladač - Propojujeme obkladače s klientyProfi Obkladač - Propojujeme obkladače s klienty

Nové tendence ve světě keramických obkladů

24. 1. 2019

Tendence přicházející s novým rokem jsou různé, objevují se obklady hodně dekorativní nebo vůbec, rozměry stále rostou, najdeme ale také malé retro formáty, dále jsou trendy velmi realistické napodobeniny přírodních materiálů jako je dřevo, kámen či mramor. Formáty se poslední dobou výrazně zvětšují, formát 60×60 cm se již považuje za tradiční rozměr a je nahrazován většími formáty 75×75, 90×90 cm a nově více dostupnými velkými formáty 120×120 či 120×240 cm.

Obrovská škála produktů potvrzuje, že slinuté dlažby mají stále více možností využití. V rezidenčních projektech se nepoužívají jen tradičně v koupelnách, ale najdou perfektní využití i v kuchyních, chodbách, obytných prostorech jako obklad, dlažba nebo i jako deska na kuchyňské linky. Samozřejmostí jsou venkovní dlažby ve stejném designu jako ty interiérové, velmi časté je využití silného střepu o 2 cm na terasách, zahradách či balkonech.

Jedním z nejdůležitějších výrobců keramických obkladů je Ragno, jenž patří do skupiny Marazzi Group. Pod značkou Ragno bylo na Cersaie prezentováno osm nových kolekcí. Letos byly prvně představeny velké formáty o rozměrech 120×120 a 240×120 cm o síle střepu 6 mm. V tomto případě nebylo Ragno mezi prvními, kdo trend na trh přivedl, ale díky exkluzivním technologiím vyrábí Ragno velké formáty zaručeně v nejlepší kvalitě, dlažba je perfektně rovná, snadno se do ni vrtá a jednoduše se řeže. Název kolekce je Maiora a za pomoci dvou designů, efekt mramoru a betonu, nabízí překvapivou estetiku pro interiérový design rezidenčních i obchodních projeků. Barvy v efektu mramoru se také vyrábí v menších formátech (75×150, 75×75, 60×60, 30×60 cm) pod názvem Bistrot.

Dalším překvapivým prvkem novinek Ragno je kolekce Re_Solution, která netradičně reinterpretuje pryskyřici. Re_Solution se vyznačuje velmi jednoduchým designem vytvářejícím vizuální kontinuitu. Nadčasová škála barev vyzdvihuje univerzálnost využití produktu a umožňuje neobvyklou kombinovatelnost s materiály jako je dřevo, mramor či majolika. Kolekce se vyrábí ve čtyřech formátech: 75×150, 75×75, 60×60, 30×60 cm vhodných pro aplikaci na podlahu i stěny rezidenčních a obchodních projektů, strukturovaná verze navíc díky vysokému protiskluzu umožňuje aplikaci i ve vnějších prostorách. Zajímavý interiér by nabídla kombinace kolekcí Re_Solution a Abitare. Abitare je kolekce s geometrickými vzory a dekoracemi dlaždic z granulovaného mramoru z 20. století ve formátu 20×20 cm, nebo-li teraco. Původní teraco představuje mix kousků mramoru, kamenného prachu a betonu a hojně se využívá ve starých zástavbách. Série Abitare je ideální k rekonstrukcím starších činžovních domů a rodinných vil, skvěle se bude vyjímat i v moderních barech a restauracích.

Do série kamenů přibyl nový přírůstek Realstone Slate imitující břidlici. Tento kámen má sjednocenější tonalitu, ale zároveň je obohacen o charakteristickou kresbu. Výsledkem je všestranná dlažba vhodná ke kombinaci s obkladovými kolekcemi velkých i malých formátů různých barev. Realstone Slate nabízí výběr či kombinaci čtyř formátů (75×150, 75×75, 60×60, 30×60 cm) a dvou povrchů. Kolekce se navíc vyrábí i v síle 2 cm pro exteriérové využití ve formátech 50×100 a 80×80 cm včetně široké škály speciálních prvků např. pro bazény.

Další novinkou, která nabízí stejně jako Realstone Slate i venkovní variantu, je Woodspace. Jak už název naznačuje, jedná se o interpretaci dřeva, konkrétně dubu ve formátu 25×150 a 20×120 cm. Výrobce věrně napodobil starožitné parkety majestátních domů. Woodspace se bude vyjímat v interiérech i exteriérech, kde se prolíná atmosféra starobylého s modernou. Venkovní 2 cm varianta je nabízena ve formátu 40×120 cm a nabízí také bazénové prvky.

Doposud jsme si představili novinky slinutými dlažbami, které se dají využít na podlahu i na stěnu, pro český trh je ale zajímavý i obklad. Výrobce Ragno představil obkladové kolekce v bílém střepu dvě. První z nich je Cocciopesto, originální obklad v designu betonu inspirující se antickým světem a obkladem Římanů “opus signium”. Tento materiál se skládal z mixu kamínků, mramoru a vápna. Cocciopesto se vyrábí v jediném formátu 40×120 cm o síle 6 mm (3D efekt 8 mm) a 5 barvách v přírodních tónech. Kolekce nabízí zajímavý 3D dekor, jehož plastičnost je obdivuhodná. Série je kompletována jedním geometrickým a dvěmi květinovými vzory. Právě květinové vzory jsou novou tendencí v obkladech, neboť v interiérovém designu roste poptávka právě po květinových dekorech s efektem tapet. Květinový dekor nalezneme také ve druhé nově představené obkladové kolekci Texcem. Výrobce zde originálně kombinuje dva vzdálené materiály: jemnou látku (TEXtil) a retro beton (CEMent). Výsledkem je unikátní obklad příjemný na dotek. I tento obklad se vyrábí v tenkém provedení 6 mm (3D efekt 8 mm), ale v menším formátu 32,5×97,7 cm.

Ing. Kristýna Corso

RAGNO – Marazzi Group


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /web/htdocs4/profiobkladaccz/home/www/jsemobkladac/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 184
Předchozí

Patina: 3 Důvody proč se do ni zamilovat

Další

Nové tendence ve světě keramických obkladů